TSMT

A TSMT terápia egy sokoldalú mozgásterápia, melynek célja, hogy eltérő illetve atipikus fejlődésmenetű gyermekek segítése. A terápia a képen látható területekre jótékony hatással van.

A TSMT torna a nagy- és finommozgások fejlesztésével, mozgásfeladatok segítségével érleli az idegrendszert. A torna segíti az érzékelés, észlelés fejlődéséet, a térbeli tájkozódást és a dominancia fejlődését. Javítja a koncentrálóképességet, jobban írányíthatóvá válik a figyelem, a szerialitás a ritmusérzék és a mozgáskreativitás. Akár már egy éves kortól megkezdhető. Azoknak a gyermekeknek ajánlott akiknél megkésett, vagy eltérő fejlődés tapasztalható. Javasolt hiperaktív, figyelemzavaros, beszédhibás tanulási, magatartási, beilleszkedési, zavarokkal küzdő ügyetlen mozgású, egyensúlyizavaros gyermekeknek. A tréning segítséget ad a tanulási problémákkal küzdő gyerekek számára és szocializációjukat is fejleszti.

Lakatos Katalin 
Interjú az eltérő fejlődés korai tünetfelismeréséről…
Magyar konduktor, mozgásterapeuta, úszás szakedző, a Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (HRG) és a Tervezett Szenzo-Motoros Tréning (TSMT) módszertan kidolgozója.