Óvodánk kialakításakor elsődleges szempont egy barátságos, nyugodt, vidám környezet megteremtése, ahol a gyermekek és a szülők igényeit figyelembe véve nyújtunk biztonságos, egészséges, kulturált életteret. Óvodánk szolgáltatásai között megtalálható iskolára felkészítés, egyéni és csoportos logopédiai foglalkozás. Az iskolára felkészítés, az egyéni fejlesztés októberben indul újra, a logopédiai foglalkozások jelenleg is rendszeresen zajlanak. 
Óvodánk sószobás tornatermében, csoportszobáinkban és kertünkben a legjobb játszókörnyezetet biztosítjuk. A mozgás, az irányított és szabadjátékok a gyermekek igényeit követik.
Óvodánk mindennapi életében fontos szerepet játszik a sport.
Gyermekszerető szakedzők közreműködésével heti rendszerességgel futball, dzsúdó, torna és további sportlehetőségek választhatók. A további sportedzések (úszás, szertorna, korcsolya) a jelenlegi járványügyi helyzetben nem megvalósíthatóak, de tervezzük újraindításukat, amit lehetséges. 
A gyermekközpontú nevelést szakképzett gyermekgondozók biztosítják. Legfontosabbnak tartjuk a gyermek testi és lelki kiegyensúlyozottságát, egyéni és életkori sajátosságok figyelembe vételével, a szülők igényeinek megfelelően.